top of page
Vyhledat

Jak správně pečovat o Včelobal?

Jedna z nejčastějších otázek, kterou se nás ptáte je, jak správně mýt a starat se o Včelobal.


Je to opravdu snadné.


Krátká odpověď by byla, že po použití Včelobal opláchnete vlažnou vodou nebo použijete ekologický přípravek na mytí a jemnou houbičku. Po umytí necháte vyschnout nebo otřete utěrkou. A máte hotovo.


Máme však io něco delší a podrobnější odpověď s podrobnými pokyny.



Ako správně mýt Včelobal?

Jelikož včelí vosk, který obaluje celý Včelobal má také antibakteriální vlastnosti a jemný film, nemusíte se bát, že by se obal velmi potřísnil.

Proto na mytí voskových obalů stačí opláchnutí studenou nebo vlažnou vodou. Nikdy ne horkou vodou! Při větším zašpinění použijte ekologický prostředek na nádobí. (Ekologický zejména proto, aby se obal nedostal do kontaktu s chemií. Používáte ho, přece na potraviny.) K odstranění nečistot použijete hadřík nebo houbu a potom opět opláchnete. Obaly určitě neždímejte. Není to nutné. A nejdůležitější je, abyste obal nedali vyprat do pračky či myčky.

Ako sušit Včelobal?

Po umytí můžete nechat Včelobal vysušit jen tak na vzduchu. Klidně jej můžete zavěsit i na balkon nebo na šňůru na prádlo. Nebo ho jednoduše přehoďte přes odkapávač, či jiné umyté nádoby a on tak pěkně uschne. Obal nikdy nedáváme uschnout na horký radiátor. Včelobalu to nedělá opravdu dobře.


Ako skladovat Včelobal?

Když je Včelobal suchý, můžete jej poskládat, srolovat nebo celý uložit do zásuvky či na poličku. Známe mnoho lidí, kteří je mají ve stejné zásuvce jako utěrky, aby byly vždy po ruce. A ještě jedna důležitá informace. Obaly byste nikdy neměli zapomenout na přímém slunci.

Tato snadná starostlivost vám zabezpečí, aby obaly vydržely roky opětovného použití. :)

Pokud máte pocit, že váš obal už pořádně "nelepí" nebo je už dost opotřebovaný, začtěte se do našeho článku, ve kterém najdete návod, jak ho spolu se Včelopravárom dát opět dohromady.


bottom of page