top of page
Vyhledat

Jak díky Včelobalu udržet vaše jídlo déle čerstvé

Správné skladování ovoce, zeleniny, pečiva a zbytků jídel, vám může pomoci zajistit, aby byla vaše chladnička a komora v tomto stále náročném období dobře zásobená.


Zde je několik jednoduchých tipů:


♥ Jablka


Nakrájená jablka jsou dokonalým občerstvením pro malé i velké. Občas ale už už nemůžete a vyhodit jablíčko by byl hřích. Zbytky na talíři mohou díky hnědému ethylenu - přírodnímu rostlinnému hormonu, který spouští proces zrání - rychle zhnědnout a změknout. Abyste udrželi zbytky jablek déle čerstvé, použijte malý nebo střední obal a uložte jej do chladničky.


♥ Bobule


Bobulové ovoce má každý rád, dokud se neobjeví plíseň. Pro delší trvanlivost opláchněte borůvky, maliny a jahody ve směsi octa a vody (1 díl octa, 2 díly vody), abyste je dezinfikovány proti plísním. Následně opláchněte v čisté vodě a před zabalením do Včelobalu a vložením do chladničky se ujistěte, že jsou bobule suché. Doporučujeme použít střední obal a složit ho na sáček.


♥ Citrony


Pokud si nápoj nebo jídlo, které připravujete, vyžaduje pouze stisknutí citrónu, celý citron propíchněte vidličkou, namísto toho, abyste ho rozřezali na polovinu. Vytisknete, co potřebujete, aniž jste vysušili celý citron. Pokud ho potřebujete rozřezat, připravte si malý včelobal na zabalení.


♥ Avokádo


Enzymy v avokádu vytvářejí při působení kyslíku hnědý pigment. Netrvá dlouho a polovina avokáda nebo mísa guacamole nevypadá vůbec lákavě. Abyste zabránili zhnědnutí, použijte kousek citronové nebo limetkové šťávy. Pokud nemáte citron, použijte Včelobal. Sledujte, jak dlouho vydrží avokádo čerstvé.


♥ Mrkev


Mrkev může vypadat dost rychle uschnutí. Aby vám vydržela co nejdéle krásná, očistěte ji, vložte do krabičky z vodou a obalte do velkého Včelobalu a uložte do chladničky. Vodu vyměňujte každé 3 dny. Mrkev tak vydrží krásně čerstvá.


♥ Salát


Zbytky špenátu, salátu či rukoly uložte do mísy s papírovou utěrkou na vrchu a celé to ještě obalte voskovým obalem. Papírová utěrka absorbuje vlhkost z lístků. Na misku doporučujeme L-kovu verzi Včelobalu.


♥ Chléb a jiné pečivo


Čerstvý bochník chleba je nejlepší sníst do několika dní. Mrazení je nejlepší způsob, jak uchovat chléb co nejdéle. Pokud plánujete chléb sníst do několika dní, uložte ho na chladné a suché místo. Na uskladnění je nejlepším řešením Včelovak, chlebový obal vytvořen s láskou k přírodě.

Včelobal je omyvatelný, opakovaně použitelný a kompostovatelný, umožňuje jídlu dýchat a udržuje jídlo čerstvé. Skvělá alternativa jednorázové plastové fólie.


bottom of page