top of page
vcelobal-voskove-ubrousky-vaky-pouziti

VČELOBAL A JEHO POUŽITÍ

Na jaké potraviny je VČELOBAL ideální?

spravni pouziti Včelobalu

Včelobal ohněte a zahřejte v  rukách, díky voskové vrstvě se lehce přizpůsobí jakémukoli tvaru. Potraviny udrží déle čerstvé a snadno přilne i na mísu nebo sklenici.

spravni pouziti Včelobalu

Včelobal neomývejte horkou vodou, nedávejte do trouby, mikrovlnky, myčky a nevystavujte přímému slunci.

správní použití Včelobalu

Po použití Včelobal opláchněte vlažnou vodou nebo použijte ekologický mycí přípravek a jemnou houbičku. Po umytí stačí nechat oschnout nebo utřít utěrkou.

Včelobal a jeho použití

Včelobal není vhodný k balení syrového masa a plísňových sýrů. Na takovéto suroviny použijte raději jiný ekologický obal.

Na jaké potraviny je VČELOBAL ideální?

Včelobal ideální na pečivo

Pečivo

Včelobal je ideální pro balení čerstvého chleba a pečiva. Pečivo bude dýchat, na rozdíl od papírového sáčku neobschne ale si zachová svou čerstvost i na pátý den.

vcelobal-chata-balenie-potravin-eco

Sýry

Voskované ubrousky Včelobal jsou vhodné na balení tvrdých sýrů. Ty se ve Včelobalu nezapaří a udrží si svou čerstvou chuť. Výjimkou jsou plísňové sýry, kterým je lépe v jiném ekologickém obalu.

Maso

vcelobal_origami_použití

Sběr drobných plodů

Pomůže vám při sbírání šípků, malin, ostružin a jiných malých zdravých plodin, protože je snadno tvarovatelný do různých kornoutků a kapsiček.

vcelobal-folk-vrecko-vrecusko-chelba-baleni

Můžete využít na zabalení už vychladlého zpracovaného masa. Není ale vhodný na syrové maso, které raději uchovejte v jiné ekologické nádobě.

Včelobal je idální na odrezky ovoce a zeleniny

Ovoce a zelenina

Stává se vám, že vám při vaření zbude kousek ovoce nebo zeleniny? Včelobal je nenechá oschnout. Díky tomu neztratí svoji chuť a čerstvost ani po několika dnech.

Kvašení se Včelobalem

Kynutí, kvašení a pečení

Je ideální na přikrytí těsta, kombuchy nebo fermentované zeleniny, která potřebuje trochu dýchat.

vcelopravar-vcelobal-opravar.jpg

Jak se správně

starat o Včelobaly?

Nemusíte se bát, že Včelobal nasaje vůni jídla napořád, stačí ho vyvětrat. Špína také není problém. Jemné opláchnutí vlažnou vodou a měkkou houbičkou pomůže udržovat obaly čisté. Ve studené vodě vosk vytvoří pevný povrch, který se snadno omývá. Po omytí ubrousek neohýbejte, ale otřete utěrkou, anebo volně osušte jako ostatní nádobí. Při správném zacházení vám Včelobal vydrží déle než rok. Navíc se dá lehce „převoskovat/obnovit“ v každé domácnosti.

Jestliže potřebujete další informace nebo máte otázky, klikněte na Otázky a odpovědi nebo nás kontaktujte.
bottom of page