Je opakovaně použitelný a ekologický! Včelobal se snadno čistí – stačí obal otřít nebo opláchnout vlažnou vodou. Potraviny vydrží čerstvé, přičemž se „neudusí“, vosková vrstva je mírně prodyšná. Je vhodný pro balení všech potravin jako je pečivo, zelenina, ovoce a sýry. Možnosti využití v domácnosti jsou jen na vaší fantazii. Po skončení životnosti poslouží například jako dobrý pořadač ohně. Obal je 100% kompostovatelný, stačí jej nastříhat na drobnější kousky.
Plastové fólie většinou využijeme jednou a poté končí na skládce, v lepším případě ve spalovně. Jejich životnost je často velmi krátká, recyklace je téměř nemožná. Plastový sáček se běžně v přírodě rozloží za přibližně 25 let. Kromě toho pečivu neumožňují dýchat a tudíž plíseň má větší šanci. Voskované ubrousky jsou 100% přírodní, neuvolňují žádné škodlivé chemikálie a jejich používáním minimalizujeme množství zbytečných plastů. Obaly jsou opakovaně použitelné a nevytvářejí odpad ani po skončení životnosti. Včelí vosk a pryskyřice mají antimykotické a antibakteriální vlastnosti. Navíc koupí včelobalů podpoříte lokální výrobu a ekologické včelařské řemeslo na Slovensku.
Mají voskované ubrousky vůni?
Ano, Včelobal příjemně voní jako včelí vosk, medově. Potraviny zabalené do včelobalů mohou první dny používání jemně vonět po vosku. Intenzita vůně se používáním sníží. Pro nás to potvrzuje kvalitu pravého včelího vosku.
Jaká je životnost včelobalu?
Na Včelobalu je nanesena jedinečná vrstva, díky které může vydržet rok a více. Jak dlouho si zachová své vlastnosti, záleží na péči. Při intenzivním používání doporučujeme obaly „obnovit“ převoskováním, jednoduše v domácích podmínkách, nebo nám je zašlete na servis.