K objednávce nad 850 Kč přikládáme originální dárek | Doručení na výdejní místa zdarma při objednávce nad 1000 Kč.
Doprava zdarma
Přibalit do setu
Košík Zavrieť Menu

už jen 1 000,00 Kč a získáte dopravu zdarma

Doprava zdarma
Menu - ikona Menu Domov - ikona Domovská stránka Produkty - ikona Produkty Použitie - ikona Použití Košík - ikona Košík 0 Zákaznícky účet - ikona Účet

Jak správně
používat Včelobal?

  • Aby každý vydržel více než 365 použití.
  • Od prvního zabalení až po poslední použití.
Obraźok včielky
Vlna koniec
Použití 1

Zmačkejte Včelobal a zahřejte ho teplem rukou; díky voskové vrstvě se snadno přizpůsobí jakémukoli tvaru. Potraviny udrží déle čerstvé a snadno přilne i na talíř či sklenici.

Použití 2

Po použití opláchněte ve vlažné vodě nebo použijte ekologický přípravek na mytí nádobí a houbičku.

Použití 3

Po umytí stačí nechat volně uschnout.

Použití 4

Voskovaný ubrousek nemyjte v horké vodě, nepatří do mikrovlnky, myčky a nevystavujte ho přímému slunci.

Použití 5

Včelobal není vhodný pro balení syrového masa a plísňových sýrů. Na takové suroviny použijte raději jiný ekologický obal.

Použití 6

Při pravidelném používání a správné péči vydrží minimálně rok. To je nespočetné množství zachráněných potravin a jídel!

Vlna začiatok

Jak obnovit včelobal

Díky poctivému čištění a občasnému převoskování může jeden voskovaný ubrousek vydržet několik let používání.
Včelopravář Včelopravář
Obnoví voskovou membránu Včelobalu, aby byl znovu přilnavý, tvarovatelný a lépe chránil potraviny.
Vlna koniec

Na jaké potraviny je Včelobal ideální?

Použití

Na jaké potraviny je Včelobal ideální?

Chlieb Pečivo, kváskování a pečení
Syr Sýry
Ovocie Ovoce, zelenina a sběr drobných plodů
Mäso Zpracované maso
Vlna koniec
Včielka s kefkou

Časté dotazy

Vlna koniec
Použití a skladování
Šipka

Takto ano:

  • Skladování při pokojové teplotě nebo v lednici.
  • Použití na cestách, na turistice, v práci či ve škole.
  • Překrytí mís, talířů nebo sklenic se zbytky jídla či kynoucím těstem.
  • Pomoc při otevírání zavařovacích sklenic díky přilnavosti.

Takto ne:

  • Balení syrového masa, teplých jídel a plísňových sýrů.
  • Mytí v teplé vodě, v pračce nebo v myčce nádobí.
  • Vystavování zdrojům přímého tepla jako oheň, trouba či mikrovlnka.
  • Krájení nožem přímo na ubrousku.
Jaká je životnost včelobalu?
Šipka

Na Včelobalu je nanesena jedinečná vosková vrstva, díky které může při správné péči vydržet rok i déle. Pokud při intenzivním používání ztratí svou přilnavost, doporučujeme ho jednoduše obnovit v domácích podmínkách pomocí našeho Včelopraváře, nebo nám ho můžete zaslat na servis.

Jak správně používat včelobal?
Šipka

Před použitím nejprve voskový ubrousek "aktivujte" teplem svých rukou. Jednoduše ho několikrát zmačkejte a narovnejte. Tím ho změkčíte a zajistíte dokonalou přilnavost k potravině nebo misce. Práce s voskovým obalem je v podstatě velmi podobná jako s plastovou fólií, s tím rozdílem, že váš Včelobal můžete používat znovu a znovu.

Z čeho je vyroben voskový ubrousek na potraviny?
Šipka

Náš Včelobal je poctivý, ručně vyráběný produkt z dílny v České republice. Každý voskový ubrousek vzniká s důrazem na kvalitu a ekologii. K výrobě používáme jen ty nejlepší suroviny:

  • Včelí vosk od českých včelařů

  • BIO řepkový olej

  • Borovicová pryskyřice

  • 100% BIO bavlna s certifikací GOTS potištěná ekologickým tiskem

Všechny suroviny jsou zdravotně nezávadné a splňují i ta nejpřísnější kritéria pro kojenecké výrobky, což zaručuje, že náš voskový obal je zcela bezpečný pro styk s potravinami. Více o našich surovinách a certifikacích se dočtete v našem blogu.

Mají voskové ubrousky vůni?
Šipka

Ano, Včelobal příjemně voní po včelím vosku a medu. Díky této vůni poznáte, že používáte pravý a kvalitní přírodní produkt. Potraviny zabalené ve voskovém obalu mohou první dny používání tuto vůni jemně nasát, ale její intenzita se s časem a používáním sníží.

Jak obnovit svůj Včelobal?
Šipka

Používáním se vosková vrstva na voskovém ubrousku přirozeně opotřebovává a může ztratit svou přilnavost. Žádný problém! Včelobal lze snadno obnovit i v domácích podmínkách a získat tak nový život.

  • Snadná obnova: Vložte voskový obal mezi dva pečicí papíry a několikrát přežehlete teplou (nikoliv horkou) žehličkou.

  • Hloubková regenerace: Pokud je vosková vrstva již velmi tenká, použijte náš Včelopravář. Stačí nastrouhat pár gramů na poškozená místa a zažehlit.

Pro kompletní návod se podívejte na naše video nebo blog, kde najdete podrobné kroky.

Vlna koniec
Sleva - 15 % na všechny obaly a vaky

Přidej se ke komunitě Včelobalu. Newslettery neposíláme často, ale když už, tak o novinkách a akcích, které stojí za řeč.

Včielka popup
Včielka popup
Včielka
Darček