Zmačkejte Včelobal a zahřejte ho teplem rukou; díky voskové vrstvě se snadno přizpůsobí jakémukoli tvaru. Potraviny udrží déle čerstvé a snadno přilne i na talíř či sklenici.
Po použití opláchněte ve vlažné vodě nebo použijte ekologický přípravek na mytí nádobí a houbičku.
Po umytí stačí nechat volně uschnout.
Voskovaný ubrousek nemyjte v horké vodě, nepatří do mikrovlnky, myčky a nevystavujte ho přímému slunci.
Včelobal není vhodný pro balení syrového masa a plísňových sýrů. Na takové suroviny použijte raději jiný ekologický obal.
Při pravidelném používání a správné péči vydrží minimálně rok. To je nespočetné množství zachráněných potravin a jídel!
Takto ano:
Takto ne:
Na Včelobalu je nanesena jedinečná vrstva, díky které může vydržet rok a více. Jak dlouho si zachová své vlastnosti, záleží na péči. Při intenzivním používání doporučujeme obaly „obnovit“ převoskováním, jednoduše v domácích podmínkách, nebo nám je zašlete na servis.
Voskový ubrousek před použitím, tedy balením potraviny, je vhodné „aktivovat“. Pomocí tepla rukou ubrousek nahřejete, několikrát vytřete a pokrčíte. Takto zabezpečíte vhodnou přilnavost včelobalu k potravině. Jen dokonale obalená potravina vydrží déle čerstvá. Práce s voskovým obalem je vlastně velmi podobná plastové potravinové folii.
Včelobaly jsou navrženy a ručně vyrobeny v naší dílně na úpatí Malých Karpat. S láskou a důrazem na kvalitu vybíráme suroviny pro výrobu. Včelobal se skládá ze směsi vosku od slovenských včelařů, bio řepkového oleje, borové pryskyřice. Důležitou roli hraje 100% BIO bavlna s certifikátem GOTS. Látky, ze kterých Včelobal vyrábíme, jsou zdravotně nezávadné a splňují i nejpřísnější kritéria pro kojenecké výrobky. Bavlna je potištěna ekologickým tiskem. Více o bavlnách a surovinách se dočtete na blogu.
Ano, Včelobal příjemně voní jako včelí vosk, medově. Potraviny zabalené do včelobalů mohou první dny používání jemně vonět po vosku. Intenzita vůně se používáním sníží. Pro nás to potvrzuje kvalitu pravého včelího vosku.
Používáním se vosková vrstva opotrebúva a látka ztrácí svoji nepropustnost vůči tekutinám a také přilnavost. To ale vůbec nevadí, včelobal lze jednoduše servisovat i v domácích podmínkách. Mezi dva pečící papíry vložte včelobal a párkrát přežehlete teplou (ne příliš horkou) žehličkou. Pro obnovení voskové vrstvy použijte Včelopraváře. Můžete nastrouhat pár gramů na poškozená místa a zažehlit. Připravili jsme kompletní návod na blogu i ve videu.
Přidej se ke komunitě Včelobalu. Newslettery neposíláme často, ale když už, tak o novinkách a akcích, které stojí za řeč.