K objednávce nad 850 Kč přikládáme originální dárek | Doručení zdarma při objednávce nad 1000 Kč.
Přibalit do setu
Košík
Zavrieť Menu

už jen 1 000,00 Kč a získáte dopravu zdarma

Menu Domovská stránka Produkty Použití Košík 0 Účet

Jak správně
používat Včelobal?

  • Aby každý vydržel více než 365 použití.
  • Od prvního zabalení až po poslední použití.
Obraźok včielky
Vlna koniec

Zmačkejte Včelobal a zahřejte ho teplem rukou; díky voskové vrstvě se snadno přizpůsobí jakémukoli tvaru. Potraviny udrží déle čerstvé a snadno přilne i na talíř či sklenici.

Po použití opláchněte ve vlažné vodě nebo použijte ekologický přípravek na mytí nádobí a houbičku.

Po umytí stačí nechat volně uschnout.

Voskovaný ubrousek nemyjte v horké vodě, nepatří do mikrovlnky, myčky a nevystavujte ho přímému slunci.

Včelobal není vhodný pro balení syrového masa a plísňových sýrů. Na takové suroviny použijte raději jiný ekologický obal.

Při pravidelném používání a správné péči vydrží minimálně rok. To je nespočetné množství zachráněných potravin a jídel!

Vlna začiatok

Jak obnovit včelobal

Díky poctivému čištění a občasnému převoskování může jeden voskovaný ubrousek vydržet několik let používání.
Obnoví voskovou membránu Včelobalu, aby byl znovu přilnavý, tvarovatelný a lépe chránil potraviny.
Vlna koniec

Na jaké potraviny je Včelobal ideální?

Na jaké potraviny je Včelobal ideální?

Pečivo, kváskování a pečení
Sýry
Ovoce, zelenina a sběr drobných plodů
Zpracované maso
Vlna koniec
Včielka s kefkou

Časté dotazy

Vlna koniec
Použití a skladování
Šipka

Takto ano:

  • Skladování při pokojové teplotě nebo v lednici.
  • Použití na cestách, na turistice, v práci či ve škole.
  • Překrytí mís, talířů nebo sklenic se zbytky jídla či kynoucím těstem.
  • Pomoc při otevírání zavařovacích sklenic díky přilnavosti.

Takto ne:

  • Balení syrového masa, teplých jídel a plísňových sýrů.
  • Mytí v teplé vodě, v pračce nebo v myčce nádobí.
  • Vystavování zdrojům přímého tepla jako oheň, trouba či mikrovlnka.
  • Krájení nožem přímo na ubrousku.
Jaká je životnost včelobalu?
Šipka

Na Včelobalu je nanesena jedinečná vrstva, díky které může vydržet rok a více. Jak dlouho si zachová své vlastnosti, záleží na péči. Při intenzivním používání doporučujeme obaly „obnovit“ převoskováním, jednoduše v domácích podmínkách, nebo nám je zašlete na servis.

Jak správně používat včelobal?
Šipka

Voskový ubrousek před použitím, tedy balením potraviny, je vhodné „aktivovat“. Pomocí tepla rukou ubrousek nahřejete, několikrát vytřete a pokrčíte. Takto zabezpečíte vhodnou přilnavost včelobalu k potravině. Jen dokonale obalená potravina vydrží déle čerstvá. Práce s voskovým obalem je vlastně velmi podobná plastové potravinové folii.

Z čeho je včelobal vyroben?
Šipka

Včelobaly jsou navrženy a ručně vyrobeny v naší dílně na úpatí Malých Karpat. S láskou a důrazem na kvalitu vybíráme suroviny pro výrobu. Včelobal se skládá ze směsi vosku od slovenských včelařů, bio řepkového oleje, borové pryskyřice.  Důležitou roli hraje 100% BIO bavlna s certifikátem GOTS. Látky, ze kterých Včelobal vyrábíme, jsou zdravotně nezávadné a splňují i ​​nejpřísnější kritéria pro kojenecké výrobky. Bavlna je potištěna ekologickým tiskem. Více o bavlnách a surovinách se dočtete na blogu.

Mají voskované ubrousky vůni?
Šipka

Ano, Včelobal příjemně voní jako včelí vosk, medově. Potraviny zabalené do včelobalů mohou první dny používání jemně vonět po vosku. Intenzita vůně se používáním sníží. Pro nás to potvrzuje kvalitu pravého včelího vosku.

Jak „obnovit“ včelobal?
Šipka

Používáním se vosková vrstva opotrebúva a látka ztrácí svoji nepropustnost vůči tekutinám a také přilnavost. To ale vůbec nevadí, včelobal lze jednoduše servisovat i v domácích podmínkách. Mezi dva pečící papíry vložte včelobal a párkrát přežehlete teplou (ne příliš horkou) žehličkou. Pro obnovení voskové vrstvy použijte Včelopraváře. Můžete nastrouhat pár gramů na poškozená místa a zažehlit. Připravili jsme kompletní návod na blogu i ve videu.

Vlna koniec
Sleva - 15 % na všechny obaly a vaky

Přidej se ke komunitě Včelobalu. Newslettery neposíláme často, ale když už, tak o novinkách a akcích, které stojí za řeč.

Včielka popup
Včielka popup
Včielka Včielka
Darček