K objednávce nad 850 Kč přikládáme originální dárek | Doručení zdarma při objednávce nad 1000 Kč.
Přibalit do setu
Košík
Zavrieť Menu

už jen 1 000,00 Kč a získáte dopravu zdarma

Menu Domovská stránka Produkty Použití Košík 0 Účet

Proč vznikly Včelovaky? Výhody a jedno mínus

„A nemáte i nějaké pytlíky?“ Pamatuju si, jak se nás jedna paní jednou ptala, když jsme na jednom z našich prvních trhů prodávali Včelobaly.

Upřímně, trochu mě ta otázka překvapila. Pomyslela jsem si: „Na co byste pytlík potřebovali, když tyhle obaly jsou úplně perfektní, lehce se čistí a klidně si z nich můžete udělat pytlík…“ Byli jsme spokojení s funkčními Včelobaly a moc se nám do výroby pytlíků nechtělo. Ani jsem si neuměla představit, jak náročné bude jejich čištění. Chvilku jsme si říkali, že pytlíky prostě nepotřebujeme. Ale ten nápad nám už nedal spát.

A tak jsme neplánovaně ušili náš první Včelovak – obal na chleba i zeleninu.

Nevěděli jsme tehdy, že se tak bude jmenovat, ale byl to on. Nejprve malý, pak větší, širší, užší, s přehybem i bez. A dnes si bez něj už nedovedeme život představit.

Ta paní na trhu měla pravdu. Zaujal nejen nás, ale i naše zákazníky, a stal se jedním z našich nejoblíbenějších produktů. Proč?

Je multifunkční, prostorný, do něj snadno schováte třeba deset rohlíků nebo kilo mrkve a stačí jen založit okraj. A upřímně – i celkem hezky vypadá.

Čištění je trochu složitější než u běžných obalů – pytlík je třeba obrátit naruby a tak ho umýt. Není to nic hrozného, že? Nebo snad ano? Mám pro vás tajný tip od profíků, kteří jsou občas taky trochu líní: nechte pečivo v papírovém obalu, ve kterém jste ho koupili, a ten pak dejte do Včelovaku. V pytlíku vám nezůstane ani drobek! To se ale netýká těch, kdo pečou vlastní chleba – ti asi líní nejsou, když ho pečou. Ale i vy si můžete dát svůj krásný domácí chlebík nejdřív do papírového pytlíku a potom do Včelovaku. Určitě se neurazí. 🙂

 

A teď k tomu mínusu. Včelobaly lze jednoduše znovu převoskovat doma a prodloužit tak jejich životnost – nemusíte tak každý rok kupovat nové obaly. Jsou ekologické i ekonomické zároveň. U pytlíků je tento proces obnovy o něco náročnější, ale není nemožný – chce to jen trochu trpělivosti.

 

A kdo má rád gumovou mrkev? Ruce nahoru! Nebo raději mrkev ve Včelovaku? Věřte nebo ne, v lednici vydrží krásně křupavá déle než jen tak volně položená. Stejně to platí i pro ostatní kořenovou zeleninu.

 

Takto vzniklo naše pevné pouto k Včelovakům – s nesmělými začátky, ale s pevným výsledkem. Pokud jste pytlíky ještě nezkusili, směle do toho! Vy také zvládnete! 🙂

Zobrazit kategorie
Sleva - 15 % na všechny obaly a vaky

Přidej se ke komunitě Včelobalu. Newslettery neposíláme často, ale když už, tak o novinkách a akcích, které stojí za řeč.

Včielka popup
Včielka popup
Včielka Včielka
Darček